2024 NECO SSCE (Internal) Timetable [19th June – 26th July]

NECO TIMETABLE

NECO TIMETABLE

This is to inform all candidates who registered for the NECO School Certificate Examination [SSCE] for 2024/2025 that the examination dates has been announced.

According to the National Examination Council of Nigeria [NECO] the June/July SSCE 2024 examination will commence from 19th June and end on 26th July, 2024.

The Official NECO June/July SSCE Examination Timetable which contains the list of Subjects and their various exam time has been released and uploaded online.

Principals and Teachers of various Schools are advised to visit the Council website or using the Download link to obtain a copy of the official Time-Table for their various schools.

Is NECO Timetable for 2024 Out?

Yes, the NECO timetable for 2024 is out.

According to the NECO 2020 Timetable, the examination has been scheduled to start on Monday 19th June, and end on 26th July, 2024. Click here to subscribe for our NECO expo midnight supplies

2024 NECO June/July SSCE Internal Examination Time-Table (19th June – 26th July) | Updated & Original Version

OR

NECO TIMETABLE 2024

NECO TIMETABLE 2024

NECO TIMETABLE 2024

RECOMMENDED:

NECO 2024 SSCE INTERNAL EXAMINATION TIMETABLE

Wednesday 19th June to Friday 21st June, 2024

[Actual date and time will be fixed by the Council.]

  • Paper I Practical – Physical Education
  • Paper I Practical – Auto Mechanics (3 hrs)
  • Paper I Practical – Woodwork (3 hrs)
  • Paper I Practical – Home Management (3 hrs)
  • Paper I Practical – Foods and Nutrition (3 hrs)
  • Performance Test, Music Technology/Alternative (1 hr 30 mins)
  • Paper IV: Aural Music (50 mins)
  • Paper IV: Oral French (1 hr)
  • Paper IV: Oral Arabic (1 hr 20 mins)
  • Paper I Practical – Auto Body Repair and Spray Painting (3 hrs)
  • Paper I: Auto Electrical Work (3 hrs)
  • Paper I Practical – Auto Mechanical Work (3 hrs)
  • Paper I Practical – Air Conditioning and Refrigeration (2 hrs)
  • Paper I Practical – Welding and Fabrication, Engineering Craft Practice (6 hrs)
  • Paper I Practical – Electrical Installation & Maintenance Work (3 hrs)
  • Paper I Practical – Radio, Television and Electronics Work (3 hrs)
  • Paper I Practical – Blocklaying, Bricklaying and Concrete Work (5 hrs)
  • Paper IV: Exhibition – Painting and Decoration (3 hrs)
  • Paper I Practical – Plumbing and Pipe Fitting (5 hrs)
  • Paper I Practical – Machine Woodworking (3 hrs)
  • Paper I Practical – Carpentry and Joinery (4 hrs)
  • Paper I Practical – Furniture Making (3 hrs)
  • Paper I Practical – Upholstery (3 hrs)
  • Paper I Practical – Catering Craft Practice (3 hrs)
  • Paper I Practical – Garment Making (4 hrs)
  • Paper I Practical – Clothing and Textiles (3 hrs)
  • Paper IV: Exhibition – Dyeing and Bleaching (3 hrs)
  • Paper IV: Exhibition – Printing Craft Practice (3 hrs)
  • Paper I Practical – Cosmetology (3 hrs)
  • Paper IV: Exhibition – Photography (3 hrs)
  • Paper I Practical – Leather Goods, Manufacturing and Repair (3 hrs)
  • Paper I Practical – GSM Maintenance and Repairs (3 hrs)
  • Paper IV: Progressive Assessments – Animal Husbandry

Monday 24th June, 2024

  • Paper I Practical – Computer Studies (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)

Tuesday 25th June, 2024

  • Paper I Practical – Agricultural Science (2 hrs 30 mins) (2:00 pm – 4:30 pm)
  • Paper I Practical – Basic Electricity (2 hrs 45 mins) (2:00 pm – 4:45 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Store Management (2 hrs 40 mins) (2:00 pm – 4:40 pm)
  • Paper I Practical – Biology (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)

Wednesday 26th June, 2024

  • Papers III & II: Objective, Essay & Literature – Arabic (3 hrs 30 mins) (2:00 pm – 5:30 pm)

Thursday 27th June, 2024

  • Paper I Practical – Physics (2 hrs 45 mins) (10:00 am – 12:45 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Computer Studies (3 hrs) (2:00 pm – 5:00 pm)

Friday 28th June, 2024

  • Papers III & II: Objective & Practical / Physical – Geography (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Paper IV: Drawing & Design – Woodwork (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)

Monday 1st July, 2024

  • Paper III: Objective – Further Mathematics (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)
  • Paper II: Essay – Further Mathematics (2 hrs) (12:00 noon – 2:30 pm)
  • Paper II: Drama & Poetry – Literature in English (1 hr 40 mins) (2:40 pm – 4:20 pm)
  • Paper I: Practical – Technical Drawing (3 hrs) (2:40 pm – 5:40 pm)

Tuesday 2nd July, 2024

  • Papers III & II: Objective & Essay – History (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Drawing – Technical Drawing (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Biology (2 hrs 30 mins) (2:00 pm – 4:30 pm)

Wednesday 3rd July, 2024

  • Paper I: Practical – Electronics (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Office Practice (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Civic Education (2 hrs 40 mins) (2:00 pm – 4:40 pm)

Thursday 4th July, 2024

  • Paper I Practical – Chemistry (3 hrs) (9:00 am – 12:00 noon)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Government (2 hrs 40 mins) (2:00 pm – 4:40 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Basic Electricity (2 hrs 15 mins) (2:00 pm – 4:15 pm)

Friday 5th July, 2024

  • Paper II: Essay – Human and Regional Geography (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)

Monday 8th July, 2024

  • Papers III & II: Objective & Essay – Physics (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Prose – Literature in English (2 hrs 15 mins) (2:00 pm – 4:15 pm)

Tuesday 9th July, 2024

  • Papers III & II: Objective, Theory & Practice – Financial Accounting (3 hrs 30 mins) (10:00 am – 1:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Agricultural Science (2 hrs 30 mins) (2:20 pm – 4:50 pm)

Wednesday 10th July, 2024

  • Paper II: Objective – General Mathematics (1 hr 45 mins) (10:00 am – 11:45 am)
  • Paper II: Essay – General Mathematics (2 hrs 30 mins) (12:00 noon – 2:30 pm)

Thursday 11th July, 2024

  • Paper I Practical – Data Processing (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)

Friday 12th July, 2024

  • Papers III & II: Objective & Essay – Physical Education (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Chemistry (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)

Monday 15th July, 2024

  • Paper I Practical – Metalwork (3 hrs) (2:00 pm – 5:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Home Management (2 hrs 30 mins) (2:00 pm – 4:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Visual Art (3 hrs) (2:00 pm – 5:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Economics (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)

Tuesday 16th July, 2024

  • Paper I: Written Comprehension – French (1 hr) (2:00 pm – 3:00 pm)
  • Paper I: Written Expression – French (1 hr 45 mins) (3:00 pm – 4:45 pm)
  • Paper III: Objective – English Language (1 hr) (10:00 am – 11:00 am)
  • Paper II: Essay – English Language (1 hr 45 mins) (11:15 am – 1:00 pm)

Wednesday 17th July, 2024

  • Paper IV: Test of Orals – English Language (45 mins) (1:15 pm – 2:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Electronics (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Auto Mechanics (2 hrs 30 mins) (3:00 pm – 5:30 pm)

Thursday 18th July, 2024

  • Paper I(b): Painting and Decoration (Practical) (6 hrs) (10:00 am – 4:00 pm)
  • Paper I(b): Dyeing and Bleaching (Practical) (6 hrs) (10:00 am – 4:00 pm)
  • Paper I(b): Printing Craft Practice (Practical) (6 hrs) (10:00 am – 4:00 pm)
  • Paper I(b): Photography (Practical) (6 hrs) (10:00 am – 4:00 pm)
  • Paper I(b): Leather Goods Manufacturing and Repair (Practical) (6 hrs) (10:00 am – 4:00 pm)
  • Paper I: Practical – Mining (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Paper I: Practical – Fisheries (1 hr 30 mins) (10:00 am – 11:30 am)
  • Paper I: Practical – Animal Husbandry (1 hr 30 mins) (10:00 am – 11:30 am)
  • Paper I: Practical – Stenography (1 hr 17 mins) (10:00 am – 11:17 am)
  • Paper IV: Practical – Stenography (Word Processing) (2 hrs) (2:00 pm – 4:00 pm)

Friday 19th July, 2024

  • Papers III & II: Objective & Essay – Air-Conditioning & Refrigeration (1 hr 40 mins) (10:00 am – 11:40 am)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Electrical Installation & Maintenance Work (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Blocklaying, Bricklaying & Concrete Work (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Machine Woodworking (1 hr 40 mins) (10:00 am – 11:40 am)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Carpentry & Joinery (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Garment Making (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Marketing (1 hr 40 mins) (10:00 am – 12:00 noon)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Upholstery (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Stenography (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Animal Husbandry (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Fisheries (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)
  • Paper I(a): Painting and Decoration (Report Writing) (1 hr) (10:00 am – 11:00 am)
  • Paper I(a): Dyeing and Bleaching (Report Writing) (1 hr) (10:00 am – 11:00 am)
  • Paper I(a): Printing Craft Practice (Report Writing) (1 hr) (10:00 am – 11:00 am)
  • Paper I(a): Photography (Report Writing) (1 hr) (10:00 am – 11:00 am)
  • Paper I(a): Leather Goods Manufacturing and Repair (Report Writing) (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)

Monday 22nd July, 2024

  • Paper I: Drawing – Building Construction (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Paper IV: Creative Design – Visual Art (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Foods & Nutrition (2 hrs 30 mins) (2:00 pm – 4:30 pm)
  • Paper I: Drawing – Visual Art (3 hrs) (2:00 pm – 5:00 pm)

Tuesday 23rd July, 2024

  • Papers III & II: Objective & Essay – Christian Religious Studies (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Islamic Studies (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Metalwork (2 hrs 30 mins) (2:00 pm – 4:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Woodwork (2 hrs) (2:00 pm – 4:00 pm)
  • Paper I: Test of Practical – Health Education (1 hr 30 mins) (2:00 pm – 3:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Health Education (2 hrs) (3:30 pm – 5:30 pm)

Wednesday 24th July, 2024

  • Papers III & II: Objective & Essay – Hausa (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Igbo (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Yoruba (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Edo (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Efik (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Ibibio (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Music (2 hrs 30 mins) (2:00 pm – 4:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Building Construction (2 hrs) (2:00 pm – 4:00 pm)

Thursday 25th July, 2024

  • Papers III & II: Objective & Essay – Auto-Body Repair and Spray Painting (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Auto Electrical Work (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Auto Mechanical Work (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Auto Parts Merchandising (2 hrs 15 mins) (10:00 am – 12:15 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Welding & Fabrication Engineering Craft (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Radio, Television & Electronics Work (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Plumbing & Pipe Fitting (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Paper IV: Drawing & Design – Furniture Making (2 hrs) (10:00 am – 12:00 noon)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Furniture Making (1 hr 45 mins) (12:30 pm – 2:15 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Catering Craft Practice (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Clothing & Textiles (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Cosmetology (2 hrs 30 mins) (10:00 am – 12:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Mining (2 hrs 45 mins) (10:00 am – 12:45 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Tourism (3 hrs 30 mins) (10:00 am – 1:30 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Data Processing (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Storekeeping (2 hrs 40 mins) (10:00 am – 12:40 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Bookkeeping (3 hrs 50 mins) (10:00 am – 1:50 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – GSM Maintenance & Repairs (3 hrs) (10:00 am – 1:00 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Salesmanship (2 hrs 40 mins) (10:00 am – 12:40 pm)
  • Papers III & II: Objective & Essay – Insurance (2 hrs 40 mins) (2:20 pm – 5:00 pm)

Friday 26th July, 2024

  • Papers III & II: Objective & Essay – Commerce (2 hrs 40 mins) (10:00 am – 12:40 pm)

Important Points to Remember

Schools and candidates should be aware of the following key points:

  • Adhere to the time on the question paper if it differs from the timetable.
  • Confirm examination venues for Physical Education, Auto Mechanics, French, Music, and Arabic from NECO State Offices.
  • Practical exams in certain subjects may be conducted in sets when equipment is limited.
  • Provide Visual Arts Paper IV to candidates at least one week before the exam date.
  • Distribute Welding & Fabrication and Engineering Craft Practice materials at least three weeks before the exam date.
  • Give Dyeing and Bleaching, Photography, Painting and Decoration, Printing Craft Practice, and Leather Goods materials at least two weeks before the exam date.
  • Nigerian languages include a literature aspect.
  • Allow Albino candidates an additional 30 minutes for each subject.
  • Blind candidates must use the NECO-supplied OBR customized braille sheet.
  • The use of scientific calculators is permitted.
  • Electronic communication gadgets are strictly prohibited in the examination hall.
  • Candidates must sit for practical exams (Paper 1) to receive a result in the subject.

Tips to Prepare for the NECO Exam

Preparing for the NECO Exam can be overwhelming, but students can succeed with the right approach. Here are some tips to help you prepare for the exam:

  1. Create a Study Schedule: A study schedule can help you stay organized and manage your time effectively. It can also help you identify areas where you need to focus more attention.
  2. Use Past Questions: Past questions can give you an idea of what to expect in the exam and help you identify common patterns and themes.
  3. Join Study Groups: Studying with a group can be a great way to stay motivated and learn from others.
  4. Take Mock Exams: Mock exams can help you identify areas where you need to improve and give you a sense of what the actual exam will be like.
NECO REGISTRATION NECO TIMETABLE EXAM TYPE
Timeline Registration usually starts in December and ends in May. After WAEC has closed its timetable and registration process, NECO will release its exam dates and times. NECO Senior Secondary exam has two types: Internal NECO exam (for current students) and Private NECO (for non-attached students).

Conclusion

The release of the NECO SSCE 2024 timetable is a significant step for students preparing for their final secondary school exams. With the exams scheduled from June 19th to July 26th, 2024, you have a clear timeline to follow. Use the tips provided in this guide to prepare effectively and stay updated on any timetable changes. Good luck with your studies and exams!

Summary

Leave a Reply